Café Sjiek

/ 1

Eetcafé in Maastricht sinds 1982. Het eerste eetcafé van Maastricht. Heerlijke wijnbar. Geen restaurant, eerder een huiskamer. De kleine variant van het Franse Grand Café. Met in de zomer het voordeel van een groot buitenterras in het historische stadspark. Café Sjiek bestaat sinds 1982 en is niet meer weg te denken uit Maastricht. Hier ontmoet men elkaar. Om samen te eten, te genieten van een goed glas wijn of voor een goed gesprek. Het café blijft een café, maar met een uitstekend menu waar menig restaurant jaloers op kan zijn.

Op de kaart staan vooral verse, eenvoudige gerechten uit Maastricht en de regio: zuurvlees, wild, bloedworst en zuurkoolschotel. Maar ook om zijn tournedos Verjans, pasta Arabica of Salade Olivier staat Café Sjiek bekend. Omdat goed en simpel (h)eerlijk zijn! De dagkaart wordt dagelijks op de site bijgewerkt. De met zorg gekozen wijnen gaan per glas of per fles. Op de uitgebreide wijnkaart vind je grote en kleine huizen uit Frankrijk, Italië en zelfs Maastricht. Uiteraard voor redelijke prijzen.

Reserveren, nee.
Op drukke dagen drinken we eerst een wijntje aan de bar.
Robin Berben

Patron Robin Berben is een gastheer pur sang en heeft op culinair gebied zoveel ervaring, dat hij weet wat de Bourgondische gast graag wil nuttigen. Zorgvuldig wordt het inkopen van ingrediënten met de keukenbrigade overlegd. Met verse producten worden de gerechten op ambachtelijke wijze bereid. De keukenbrigade bestaat uit ervaren koks, allen met een grote liefde voor koken. Het koken zal ze nooit vervelen, omdat er bijna dagelijks aan de kaart wordt gesleuteld. Het Sjieke team weet precies hoe de hazen lopen in Sjiek. Wat je ook maar bestellen wilt, je kunt constant bij iedereen terecht.

CAFE SJIEK

Partner sinds MEI 2020
REAGEER

Let op, reacties worden eerst getoetst alvorens te publiceren.


TERUG NAAR TOP