DOOR COVID19 KUNNEN ER TIJDELIJK GEEN PRODUCTEN WORDEN BESTELD! ONZE EXCUSES...
GEPLAATSTE BESTELLINGEN WORDEN WEL UITGELEVERD!

New World Wineries

/ 1

Eigenzinnig specialist en exclusief importeur van de mooiste wijnen uit Australië, Nieuw-Zeeland en Portugal, dat is wat we zijn. Die eigenzinnigheid spreekt voor zich. Wat heb je als wijnimporteur immers te vertellen als je geen uitgesproken ideeën hebt over wat wel de moeite waard is en wat niet?

Dat veronderstelt dat je weet waarover je praat: eerst kennis van zaken, dan de ideeën. Vandaar dat we specialist zijn en geen generalist. In plaats van een klein beetje van alles weten we heel veel van een klein beetje en zo hebben we echt iets te vertellen.

Australië is naar onze overtuiging een van de meest gevarieerde, dynamische en hoogwaardige wijnlanden ter wereld. John Schell, New World Wineries

Australië en Nieuw-Zeeland
In de eerste 15 jaar van ons bestaan hebben we ons vooral gericht op Australië en Nieuw-Zeeland. De keuze voor Australië was onvermijdelijk, simpelweg omdat het naar onze overtuiging een van de meest gevarieerde, dynamische en kwalitatief hoogwaardige wijnlanden ter wereld is. Proef de onweerstaanbare generositeit van Ben Glaetzer’s Wallace, een wijn op basis van zeer oude stokken shiraz en grenache, of de briljante biodynamische blend van sauvignon blanc en semillon van Vanya Cullen, een van ‘s lands meest gelauwerde wijnmakers. Proef de delicate perfectie van de M3 Chardonnay van Shaw + Smith, een moderne klassieker uit de Adelaide Hills, en verbaas je over de rijkdom van een wijncultuur waarin traditie en innovatie hand in hand gaan. Het beste uit Australië is van wereldklasse, zo simpel is het.

Dat geldt ook voor Nieuw- Zeeland, dat andere mooie wijnland in de South Pacific dat onze speciale aandacht heeft. De wijncultuur is er jonger en de verscheidenheid aan wijnstijlen beperkter, maar de belofte die dit wijnland in zich draagt mag met recht grenzeloos heten. Proef de soevereine klasse van Greywacke of de kristalheldere expressie van Greystone en ervaar hoe Nieuw-Zeeland met sauvignon blanc en pinot noir de gevestigde orde naar de kroon steekt.


Portugal
Het derde wijnland waarop we ons richten is Portugal. Dat kun je met enige fantasie het Down Under van Europa noemen maar met de Nieuwe Wereld heeft Portugal natuurlijk niets van doen. Wat moet dat land dan in het assortiment van een importeur die New World Wineries heet? Nou ja, het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan en daarbij is Portugal misschien wel het meest opwindende Europese wijnland van deze tijd. Geworteld in een rijke traditie maar ook volop in beweging. De overvloed aan inheemse druivensoorten en de grote regionale verschillen in bodem en klimaat zorgden altijd al voor een ongekend potentieel, maar het lijkt wel alsof dit potentieel nu pas tot volle wasdom komt. De oude garde presteert daarbij op de toppen van haar kunnen terwijl een nieuwe generatie een frisse en eigenzinnige kijk biedt op het unieke karakter van Portugal als wijnland. Daar konden we eenvoudigweg geen weerstand aan bieden. Ervaar de ongerepte frisheid van de Camaleāo Alvarinho of de onnadrukkelijke charme van Vidente en u begrijpt wat we bedoelen.

Onze wijnen vinden al vele jaren hun wegen naar gerenommeerde restaurant in het hele land, zoals De Librije*** in Zwolle, de Treeswijkhoeve** in Waalre, Bougainville* in Amsterdam en Rantree* in Maastricht. We zijn bijzonder verheugd dat ze nu via Not in the Supermarket ook beschikbaar zijn voor de liefhebber die thuis wil genieten van een bijzondere fles.

NEW WORLD WINERIES

Partner sinds JUNI 2020
REAGEER

Let op, reacties worden eerst getoetst alvorens te publiceren.


TERUG NAAR TOP