Waarom niet dagelijks bezorgen?

We zijn gewend om ’s ochtends te bestellen en om ’s avonds ons pakje aan de deur aan te nemen, wel of niet in cadeauverpakking. Zo werkt dat niet bij Not in the Supermarket. De beste en meest verse ingrediënten laten zich niet op deze wijze plannen.

Ons streven is om uiteindelijk twee- of driemaal per week in heel Nederland en België te kunnen leveren. Dat kost nu eenmaal tijd. Tijd om ons publiek, onze fans, uit te breiden. En vooral tijd om qua inkoop en logistiek alles zo te regelen dat we de kwaliteit 100% kunnen waarborgen. Dat vinden we namelijk héél belangrijk. Als het niet goed is voor onze producten en ingrediënten, is het ook niet goed voor jou en is het ook niet goed voor ons. We blijven dus dicht bij ons eigen DNA en kiezen voor oplossingen die misschien niet de massa aanspreken, maar wel onze fans die ons gedachtengoed delen.

We verzamelen liever alle bestellingen en plannen dan één of maximaal twee ritten het land in. Daardoor kunnen we de kwaliteit garanderen en dragen ook wij ‑ en jij dankzij een beetje geduld ‑ ons steentje bij aan een beter milieu.

TERUG NAAR TOP